Världens barn

Nu på söndag den 4/10 kommer det att vara söndags café på Laxnegården. Då ska vi samla in pengar till Världens barn och Bengt och jag ska spela hans nya låt som han skrivit för Världens barn.
Cafét håller på 13-16 med fika, tipspromenad och musik. Vi spelar vid 14- tiden.
Alla välkomna!

P.S På måndag morgon klo 8-9 sänder P4 Sörmland hemifrån oss med låten och så ska vi överlämna pengarna vi fick ihop på söndagen...


Mer om vår musik på : www.bengtsjoberg.se och facebook: " Vi som tycker om Bengt Sjöbergs musik"

Återremiss!

Igår röstade kommunfullmäktige i Gnesta igenom att skolförslaget ska gå på återremiss!
Kul för oss som är emot rådande förslag men samtidigt tänker man fatta beslut redan den 7/10. Jag har svårt att förstå att alliansen har haft så bråttom i den här frågan. Man vill lägga ner mellanstadierna i Laxne, Stjärnhov och Björnlunda en stor förrändring om ni frågar mig och detta ska hastas igenom!? Först påstod man att det ekonomiska läget var så kärvt att man var tvungen att göra detta men efter massiva protester har det nu ändrats till att man vill göra förrändringarna av sociala och pedagogiska skäl!?
"Lita på oss att vi vill det bästa för barnen" har hörts sägas av allianspolitiker och jag känner hur magsyran kommer upp och vänder i munnen. Det är väl ändå så att det är föräldrana som känner sina barn bäst och det får mig att må fysiskt illa att vissa politiker använder våra barn för att rädda sin ansikten. Jag tror nämligen att många av alliansens politiker vet med sig att förslaget är kass men att det inte känner att de kan backa nu på grund av att den prestigeförlust det skulle innebära. Vill dock nämna att en centerpartist lade ner sin röst för landbygdensskull och det var modigt gjort! För det lär jag mina barn " man kan göra fel men man kan också ofta göra om, och går inte det kan man säga förlåt". I skolförslaget hoppas jag att fler tar mod till sig och tar tillbaka sin röst på detta dåliga, ogenomtänkta förslag!

Kejsarens nya kläder

Har du tänkt på vad mycket som är båg?
Föräldrar köper den senaste vagnen och dyraste outfiten till sina nyfödda. De handlar hamburgare och pizza var- och varannan dag till sina små i tron att de är snälla. Barnen bestämmer vad som ska ses på tv:n och vilken tid de ska lägga sig för natten.
Vad hände med bruna manchesterbrallor och ärvda tröjor, hemlagad mat och någon gång en pizza som kändes lyxig? Vart försvann föräldrarna som var trygga med att vara vuxna och visa vägen för sina barn? Nej, allt var inte toppen förr men inte sjutton är det paradis för barnen nu heller.
Istället för att lyssna på deras innersta tankar  och idéer (vilket inte var så vanligt förr heller , by the way) matar vi de med prylar. Vi köper snabbmat för att vi varken orkar eller kanske kan laga mat. Vi vill inte vara vuxna, för vi vill lattja själva. "Egen tid" är viktigare än gemensam. Jag är först och vi sedan.
Jag är inte en perfekt förälder men jag strävar efter att inte tro att jag är "snälla mamman" när jag gör fel. Det vill säga köper godis för ofta, inte orkar säga nej till tv och data, låter barnen lägga sig senare för att de tjatar med mera. Jag önskar att fler föräldrar fattade att de är taskiga när de tror att de är snälla! Det är bara det du vet som du kan förändra!

RSS 2.0