Framförhållningen i Gnesta Kommun är usel!

Redan på ett tidigt stadium i debatten rörande förändringarna inom skolan var vi många som försökte påtala den stora negativa effekten som nedläggningen av mellanstadierna skulle ha för ytterorterna. Vi oroade oss för barnen, svårigheter med bussarna, en negativ spiral för ytterorterna med svårare förhållanden för näringsliv och att locka nya boende till våra vackra bygder. Ingen notis av den oro togs dock av alliansen som röstade igenom detta dåliga förslag. Sedan dess har förklaringar och rent av bortförklaringar kommit fram och den senaste i raden var Henric Sörblad som igår förklarade i radion att detta var ett förlorat år med tanke på skolfrågan. Han ville att folk skulle komma till framtidsmötena som kommunen har kallat till för att hitta genomförbara lösningar för en positiv utveckling av ytterorterna. Jag ser detta närmast som ett hån mot alla oss föräldrar som engagerat oss i skolfrågan att kommunen nu säger sig vilja lyssna till idéer hur vi ska ha det i till exempel Laxne. "Vi vill ha vår skola kvar" som Bengt Sjöberg så bra sjöng i sin låt angående skolorna!
I samma radioinslag sade sig Henric Sörblad vilja lätta på strandskyddet i Stjärnhov för att få mer inflyttning. Detta känns både bakvänt och extremt onödigt! Jag tror att skolfrågan tyvärr kommer att visa sig mycket större negativ effekt för landbygden än vad alliansen någonsin förstått (eller velat förstå!) och att lätta på strandskyddet kan inte avhjälpa det och känns enormt omodernt. Vi är många som vill leva i samklang med naturen istället för att störa och förstöra!

Här kan du lyssna på radioinslaget : http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2199181&BroadcastDate=&IsBlock=


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0